Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN Sakarya'da İlanı

SATSO 26. Meslek Komitesi Organizasyonuyla İnsan Kaynakları Yönetimi ve İletişim Stratejileri Eğitimi Gerçekleştirildi

Güncel 20.11.2024 - 12:39, Güncelleme: 20.11.2024 - 12:39 2125 kez okundu.
 

SATSO 26. Meslek Komitesi Organizasyonuyla İnsan Kaynakları Yönetimi ve İletişim Stratejileri Eğitimi Gerçekleştirildi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde çalışmalarını yürüten, mobilya imalatçıları ve malzemecileri sektör temsilcisi 26. Meslek Komitesi’nin girişimleriyle SATSO Üyelerine yönelik İnsan Kaynakları Yönetimi ve İletişim Stratejileri eğitimi gerçekleştirildi.

Komite’nin organizasyonuyla tüm SATSO üyelerine açık şekilde düzenlenen eğitimde Eğitmen Harun Gökçekaya tarafından ayrıntılı bilgiler paylaşıldı ve merak edilenler cevaplandırıldı. SATSO hizmet binasındaki eğitime Komite Başkanı Sadullah Balıkçıoğlu, Komite Meclis Üyesi Musa Emre Tever, Komite Üyesi Sinan Abdullah Akcakara ve komite yedek üyelerinin de katıldığı eğitimde insan kaynakları yönetiminde stratejik bakış açısı, işletmelerde uzun vadeli başarı için stratejik büyük resim yaklaşımı, çalışan bağlılığı ve iletişimin önemi, insan kaynağı ile yönetim arasında dinamik iletişim kurmak, güçlü bir kurum kültürü oluşturmada çalışan davranışlarını etkileyen faktörler ve motivasyon stratejileri, yenilikçi çözümlerle yeni hedefler belirleme konu başlıkları işlendi. Eğitmen Gökçekara genel olarak şunlara değindi: “insan kaynaklarında motivasyon çok önemli. İşimizi daha verimli yapmak ve verimli işleyiş için de personel ile iletişim çok elzem bir konudur. Göz kontağı kurmak, dinlemek ve anlamak, samimiyet pozisyonu oluşturmak iş yerinde sürdürülebilir bir iletişim için önde gelen unsurlardır. Aidiyet duygusu işyerinde ve iş dünyasında verimliliği çok ciddi oranda artırır ve çalışanlar değerlerinin bilindiği duygusuyla çok daha işine ve işyerine sarılacaktır. İşyeri ve personel yönetiminden sorumlu üstlere tavsiyem çalışanların yaptığı hatalar ya da yaşadığı sorunlarda önceliğimiz hesap sorma değil soru sorarak problemin ne olduğunu anlamak olmalıdır. Her doğru her yer de söylenmez ve aynı kişilere de aynı etkiyi yaratmaz. İş dünyasında kendini sürekli geliştirmek çok önemlidir. Günümüzde bilgiye ulaşmak çok daha kolay ve çok daha ucuz. Video platformları, uzaktan eğitim platformları çok yaygın ve de birçoğu ücretsiz. Eskiden seminerlere gitmek için zaman ve para gerekiyordu. İş yerinde de çalışanların sürekli iyileşmesi ve yaratıcı çalışma ortamı oluşturmak da insan kaynakları için çok önemlidir.” dedi. Eğitimin sonunda günün anlamına yönelik teşekkür amacıyla Komite Üyeleri tarafından Eğitmen Gökçekaya’ya armağan takdimi gerçekleştirildi.
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde çalışmalarını yürüten, mobilya imalatçıları ve malzemecileri sektör temsilcisi 26. Meslek Komitesi’nin girişimleriyle SATSO Üyelerine yönelik İnsan Kaynakları Yönetimi ve İletişim Stratejileri eğitimi gerçekleştirildi.

Komite’nin organizasyonuyla tüm SATSO üyelerine açık şekilde düzenlenen eğitimde Eğitmen Harun Gökçekaya tarafından ayrıntılı bilgiler paylaşıldı ve merak edilenler cevaplandırıldı.

SATSO hizmet binasındaki eğitime Komite Başkanı Sadullah Balıkçıoğlu, Komite Meclis Üyesi Musa Emre Tever, Komite Üyesi Sinan Abdullah Akcakara ve komite yedek üyelerinin de katıldığı eğitimde insan kaynakları yönetiminde stratejik bakış açısı, işletmelerde uzun vadeli başarı için stratejik büyük resim yaklaşımı, çalışan bağlılığı ve iletişimin önemi, insan kaynağı ile yönetim arasında dinamik iletişim kurmak, güçlü bir kurum kültürü oluşturmada çalışan davranışlarını etkileyen faktörler ve motivasyon stratejileri, yenilikçi çözümlerle yeni hedefler belirleme konu başlıkları işlendi.

Eğitmen Gökçekara genel olarak şunlara değindi: “insan kaynaklarında motivasyon çok önemli. İşimizi daha verimli yapmak ve verimli işleyiş için de personel ile iletişim çok elzem bir konudur. Göz kontağı kurmak, dinlemek ve anlamak, samimiyet pozisyonu oluşturmak iş yerinde sürdürülebilir bir iletişim için önde gelen unsurlardır. Aidiyet duygusu işyerinde ve iş dünyasında verimliliği çok ciddi oranda artırır ve çalışanlar değerlerinin bilindiği duygusuyla çok daha işine ve işyerine sarılacaktır.

İşyeri ve personel yönetiminden sorumlu üstlere tavsiyem çalışanların yaptığı hatalar ya da yaşadığı sorunlarda önceliğimiz hesap sorma değil soru sorarak problemin ne olduğunu anlamak olmalıdır. Her doğru her yer de söylenmez ve aynı kişilere de aynı etkiyi yaratmaz.

İş dünyasında kendini sürekli geliştirmek çok önemlidir. Günümüzde bilgiye ulaşmak çok daha kolay ve çok daha ucuz. Video platformları, uzaktan eğitim platformları çok yaygın ve de birçoğu ücretsiz. Eskiden seminerlere gitmek için zaman ve para gerekiyordu. İş yerinde de çalışanların sürekli iyileşmesi ve yaratıcı çalışma ortamı oluşturmak da insan kaynakları için çok önemlidir.” dedi.

Eğitimin sonunda günün anlamına yönelik teşekkür amacıyla Komite Üyeleri tarafından Eğitmen Gökçekaya’ya armağan takdimi gerçekleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.