ADAPAZARI BELEDİYESİ 19 MAYIS İLANI

Arsa dolandırıcılarına operasyon! 12 şahıs gözaltına alındı

Asayiş 07.03.2024 - 11:50, Güncelleme: 08.03.2024 - 00:44 876+ kez okundu.
 

Arsa dolandırıcılarına operasyon! 12 şahıs gözaltına alındı

Sakarya merkezli 4 ilde (Samsun, Diyarbakır, Ankara) düzenlenen eşzamanlı operasyonda arsa almak isteyen 65 vatandaşı 3.200.000 TL dolandırdıkları tespit edilen 12 şahıs gözaltına alındı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Sakarya Emniyet Müdürlüğünce Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık suçu kapsamında Sakarya merkezli 4 ilde (Samsun, Diyarbakır, Ankara) eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında internet siteleri üzerinden arsa satışı yapmak isteyen vatandaşlara ait ilanları kopyalayıp, sahte ilanlarla iletişime geçtikleri vatandaşlardan kapora talep eden ve bu yolla farklı illerde ikamet eden 65 vatandaşı 3.200.000 TL dolandırdıkları tespit edilen 12 şahıs gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda; Suçta kullanılan çok sayıda cep telefonu ve sim kart, 1 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 28 adet fişek ele geçirilirken, adli mercilere sevk edilen şüphelilerden 7’si tutuklandı 5'ine adli kontrol tedbiri uygulandı.
Sakarya merkezli 4 ilde (Samsun, Diyarbakır, Ankara) düzenlenen eşzamanlı operasyonda arsa almak isteyen 65 vatandaşı 3.200.000 TL dolandırdıkları tespit edilen 12 şahıs gözaltına alındı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Sakarya Emniyet Müdürlüğünce Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık suçu kapsamında Sakarya merkezli 4 ilde (Samsun, Diyarbakır, Ankara) eşzamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında internet siteleri üzerinden arsa satışı yapmak isteyen vatandaşlara ait ilanları kopyalayıp, sahte ilanlarla iletişime geçtikleri vatandaşlardan kapora talep eden ve bu yolla farklı illerde ikamet eden 65 vatandaşı 3.200.000 TL dolandırdıkları tespit edilen 12 şahıs gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda; Suçta kullanılan çok sayıda cep telefonu ve sim kart, 1 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 28 adet fişek ele geçirilirken, adli mercilere sevk edilen şüphelilerden 7’si tutuklandı 5'ine adli kontrol tedbiri uygulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.