Yavuz'dan 3 dönem kuralı açıklaması

Siyaset 19.11.2023 - 20:20, Güncelleme: 19.11.2023 - 20:20 885+ kez okundu.
 

Yavuz'dan 3 dönem kuralı açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, yerel seçimlerde 3 dönem kuralıyla ilgili henüz alınmış bir karar bulunmadığını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, katıldığı bir televizyon programında yerel seçim sürecini değerlendirdi. 3 dönem kuralı hakkında konuşan Yavuz, “30 büyükşehir ve 51 il belediyemizde 3 dönem kuralına takılan kimse yok. İlçelerde ise durum farklı, ancak bu konuda henüz bir karar alınmamıştır" şeklinde konuştu. Yerel seçimlerde adres değişikliği yapacak seçmenlerle ilgili konuşan Yavuz, “Adres değişikliği yapmak isteyen seçmenlerimiz, Ocak ayı içerisinde listeler askıya çıktığı zaman İlçe Seçim Kurulu'na elektrik, doğalgaz vs. gibi bir fatura örneği ile giderek adreslerini güncelleyebilirler" diye belirtti. Yavuz, Cumhur İttifakı’nın ilkeler ittifakı olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “AK Parti ile MHP kadar kolay anlaşabilecek başka parti olamaz. Partideki herkes milletin lehine karar verir. Azerbaycan noktasında tıpkı Karabağ da aynı yerden bakmadık mı? Gazze konusunda aynı yerden bakmıyor muyuz? İlkeler üzerinde anlaşan iki siyasi partiyiz. Biz 6 toplantı yaptık, bugün de bu süreci devam ettireceğiz. Belli bir noktaya geldik. O kadar uzun niye çalıştık? Amacımız ne Cumhur İttifakı'nın en fazla belediyeyi alması. Tek başına partileri düşünmüyoruz. Biz öyle bir çerçeve oluşturalım ki MHP'nin tabanına da AK Parti tabanına da çok şık gelsin. 2019 seçiminin aynısı değil ama o seçim bizim için referans” ifadelerine yer verdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, yerel seçimlerde 3 dönem kuralıyla ilgili henüz alınmış bir karar bulunmadığını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, katıldığı bir televizyon programında yerel seçim sürecini değerlendirdi. 3 dönem kuralı hakkında konuşan Yavuz, “30 büyükşehir ve 51 il belediyemizde 3 dönem kuralına takılan kimse yok. İlçelerde ise durum farklı, ancak bu konuda henüz bir karar alınmamıştır" şeklinde konuştu.

Yerel seçimlerde adres değişikliği yapacak seçmenlerle ilgili konuşan Yavuz, “Adres değişikliği yapmak isteyen seçmenlerimiz, Ocak ayı içerisinde listeler askıya çıktığı zaman İlçe Seçim Kurulu'na elektrik, doğalgaz vs. gibi bir fatura örneği ile giderek adreslerini güncelleyebilirler" diye belirtti.

Yavuz, Cumhur İttifakı’nın ilkeler ittifakı olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “AK Parti ile MHP kadar kolay anlaşabilecek başka parti olamaz. Partideki herkes milletin lehine karar verir. Azerbaycan noktasında tıpkı Karabağ da aynı yerden bakmadık mı? Gazze konusunda aynı yerden bakmıyor muyuz? İlkeler üzerinde anlaşan iki siyasi partiyiz. Biz 6 toplantı yaptık, bugün de bu süreci devam ettireceğiz. Belli bir noktaya geldik. O kadar uzun niye çalıştık? Amacımız ne Cumhur İttifakı'nın en fazla belediyeyi alması. Tek başına partileri düşünmüyoruz. Biz öyle bir çerçeve oluşturalım ki MHP'nin tabanına da AK Parti tabanına da çok şık gelsin. 2019 seçiminin aynısı değil ama o seçim bizim için referans” ifadelerine yer verdi.

Sakarya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.