Hedef 100 Bin Personel

Sağlık 11.02.2024 - 22:25, Güncelleme: 11.02.2024 - 22:25 1085+ kez okundu.
 

Hedef 100 Bin Personel

Sakarya Müftülüğü ve AFAD iş birliğiyle depremde arama kurtarma eğitimi başladı. Hedef, Cumhuriyetimizin 100. yılında, 100 bin arama kurtarma personeli yetiştirmek.

AFAD Başkanlığı’nca, Türkiye'nin afetlere dirençli bir toplum oluşturma hedefi doğrultusunda önemli bir adım atıldı. Cumhuriyetimizin 100. yılında, 100 Bin Arama Kurtarma Personeli yetiştirme hedefi doğrultusunda kurum ve kuruluşlarla eğitimlere başlanıldı. Depremde Arama ve Kurtarma Eğitim Programı, kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve gerçek kişileri bir araya getirerek, afetlere etkin müdahale yeteneklerini artırmayı amaçlıyor. BİLGİ-BECERİ Bu kapsamda Sakarya Müftülüğü ile eğitim programı başladı. Sakarya AFAD yetkilileri, Müftülükten katılan 150 kişiye deprem anında arama kurtarma faaliyetlerinde etkin rol alabilmeleri için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı hedefliyor. Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü’nde düzenlenen eğitim birlikte çalışma kültürünü güçlendirmek ve koordinasyon içinde hareket etme yeteneklerini artırmayı amaçlıyor. Sakarya Müftülüğü ve Sakarya AFAD iş birliğiyle yürütülen bu eğitim programı, afetlere karşı daha hazır ve dayanıklı bir toplum oluşturma yolunda önemli bir adımı temsil ediyor.
Sakarya Müftülüğü ve AFAD iş birliğiyle depremde arama kurtarma eğitimi başladı. Hedef, Cumhuriyetimizin 100. yılında, 100 bin arama kurtarma personeli yetiştirmek.

AFAD Başkanlığı’nca, Türkiye'nin afetlere dirençli bir toplum oluşturma hedefi doğrultusunda önemli bir adım atıldı. Cumhuriyetimizin 100. yılında, 100 Bin Arama Kurtarma Personeli yetiştirme hedefi doğrultusunda kurum ve kuruluşlarla eğitimlere başlanıldı. Depremde Arama ve Kurtarma Eğitim Programı, kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve gerçek kişileri bir araya getirerek, afetlere etkin müdahale yeteneklerini artırmayı amaçlıyor.

BİLGİ-BECERİ
Bu kapsamda Sakarya Müftülüğü ile eğitim programı başladı. Sakarya AFAD yetkilileri, Müftülükten katılan 150 kişiye deprem anında arama kurtarma faaliyetlerinde etkin rol alabilmeleri için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı hedefliyor. Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü’nde düzenlenen eğitim birlikte çalışma kültürünü güçlendirmek ve koordinasyon içinde hareket etme yeteneklerini artırmayı amaçlıyor.

Sakarya Müftülüğü ve Sakarya AFAD iş birliğiyle yürütülen bu eğitim programı, afetlere karşı daha hazır ve dayanıklı bir toplum oluşturma yolunda önemli bir adımı temsil ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.