Sakarya Öğretmen Akademisi Çalışmaları Başladı.

Eğitim 03.03.2024 - 15:46, Güncelleme: 03.03.2024 - 15:50 922+ kez okundu.
 

Sakarya Öğretmen Akademisi Çalışmaları Başladı.

Millî Eğitim Bakanlığı öncülüğünde yürütülen ve 15 pilot ilde gerçekleştirilecek olan Öğretmen Akademileri’nin ilki Sakarya’da da başladı. Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yıl boyunca öğretmen ve eğitim yöneticilerinin alanında uzman isimlerle bir araya geleceği Sakarya Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda yapıldı.

Müzik Akademisinin bu haftadaki konuğu Kültür Bakanlığı kanun sanatçısı ve bestekar Göksel Baktagir oldu. Akademiye sadece müzik öğretmenleri değil müziğe ilgi duyan 30 öğretmen katıldı. Her hafta yapılacak olan Öğretmen Akademisine değişik sanatçılar katılacak. Pilot illerde başlayan projede Sakarya ili de yer almaktadır. Sakarya Öğretmen Akademileri, 5 farklı alanda ilgi duyan öğretmenlerin katılımıyla; faaliyetlerini haftalık dersler yapmak suretiyle gerçekleşecek ve bu akademiler Edebiyat Akademisi, Spor Akademisi, Müzik Akademisi, Şehir ve Kültür Akademisi ve Türk İslam Düşüncesi ve Bilim Akademisidir. Tüm akademiler yaklaşık üç ay sürecek ve her hafta bir ders gerçekleştirilecektir. Şehrin tarihi ve kültürel mekânlarını önceleyerek gerçekleştirilen derslerde uzman isimlere yer verilecek. Sakarya Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş yaptığı açıklamada" Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen akademileri projesinin ilkini 30 öğretmenimizin katılımıyla başlattık.Akademilere ilde görev yapan tüm resmi ve özel okullardan öğretmenler faydalanacaklardır. Katılımcı öğretmenler her hafta ilimizin farklı mekânlarında ülkemizin yetiştirdiği farklı bir değerli isimle bir araya geleceklerdir.Öğretmen akademileri çok altında medeniyetimizden beslenen maarif yolculuğumuzda aramızda bulunan kıymetli Kanuni bestekar Göksel Baktegir hocamız da bu akşam burada olmaktan çok büyük bir onur duyduk, mutluyduk duyduk. Öğretmen arkadaşlarımızla burada çok güzel bir etkinlik gerçekleştirmiş olduk. Katılım sağlayan tüm öğretmen arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum"dedi.  Kültür Bakanlığı kanun sanatçısı ve bestekar Göksel Baktagir, bugün benim için çok anlamlı bir gün çünkü Sakarya'da Sakarya, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu öğretmenler akademisine konuk oldum kıymetli sanatkâr dostum Bülent Elvas'la birlikte bir ana şahitlik etmiş olduk. Öğretmenlerimizle birlikte musikinin yolculuğunda derin birikimlerimizi aslında kendilerine aktarmaya çalıştım. Çok önemli bulduğum bu farkındalık projesinin Devamını diliyorum ve bakanlığımızı yürekten kültürümüz adına kutluyorum dedi.  Soner Bulut Türk Dil Edebiyat Öğretmeni, İl milli eğitim müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu müzik akademilerine katılmaktan ve bu gece burada olmaktan çok büyük keyif aldım. Gerçekten gönlümüzün telini titreten kanun sesini güzelliklerini duyduk.  il emniyet müdürlüğü Size de bu organizasyon içinde olan herkese teşekkür ediyorum.  Derya Demirdilek Müzik öğretmeni, bu akşam burada Göksel Baktagir ‘i canlı olarak dinlemek benim için paha biçilmezdi. İnanılmaz keyif aldığımız anlar yaşadık. Beraber söyledik.  Sakarya Öğretmen Akademileri'ne de bize bu yoğun tempoda böyle bir alan açtığı için çok teşekkür ediyoruz.
Millî Eğitim Bakanlığı öncülüğünde yürütülen ve 15 pilot ilde gerçekleştirilecek olan Öğretmen Akademileri’nin ilki Sakarya’da da başladı. Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yıl boyunca öğretmen ve eğitim yöneticilerinin alanında uzman isimlerle bir araya geleceği Sakarya Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda yapıldı.

Müzik Akademisinin bu haftadaki konuğu Kültür Bakanlığı kanun sanatçısı ve bestekar Göksel Baktagir oldu. Akademiye sadece müzik öğretmenleri değil müziğe ilgi duyan 30 öğretmen katıldı. Her hafta yapılacak olan Öğretmen Akademisine değişik sanatçılar katılacak.


Pilot illerde başlayan projede Sakarya ili de yer almaktadır. Sakarya Öğretmen Akademileri, 5 farklı alanda ilgi duyan öğretmenlerin katılımıyla; faaliyetlerini haftalık dersler yapmak suretiyle gerçekleşecek ve bu akademiler Edebiyat Akademisi, Spor Akademisi, Müzik Akademisi, Şehir ve Kültür Akademisi ve Türk İslam Düşüncesi ve Bilim Akademisidir. Tüm akademiler yaklaşık üç ay sürecek ve her hafta bir ders gerçekleştirilecektir. Şehrin tarihi ve kültürel mekânlarını önceleyerek gerçekleştirilen derslerde uzman isimlere yer verilecek.
Sakarya Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş yaptığı açıklamada" Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen akademileri projesinin ilkini 30 öğretmenimizin katılımıyla başlattık.Akademilere ilde görev yapan tüm resmi ve özel okullardan öğretmenler faydalanacaklardır. Katılımcı öğretmenler her hafta ilimizin farklı mekânlarında ülkemizin yetiştirdiği farklı bir değerli isimle bir araya geleceklerdir.Öğretmen akademileri çok altında medeniyetimizden beslenen maarif yolculuğumuzda aramızda bulunan kıymetli Kanuni bestekar Göksel Baktegir hocamız da bu akşam burada olmaktan çok büyük bir onur duyduk, mutluyduk duyduk. Öğretmen arkadaşlarımızla burada çok güzel bir etkinlik gerçekleştirmiş olduk. Katılım sağlayan tüm öğretmen arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum"dedi. 

Kültür Bakanlığı kanun sanatçısı ve bestekar Göksel Baktagir, bugün benim için çok anlamlı bir gün çünkü Sakarya'da Sakarya, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu öğretmenler akademisine konuk oldum kıymetli sanatkâr dostum Bülent Elvas'la birlikte bir ana şahitlik etmiş olduk. Öğretmenlerimizle birlikte musikinin yolculuğunda derin birikimlerimizi aslında kendilerine aktarmaya çalıştım. Çok önemli bulduğum bu farkındalık projesinin Devamını diliyorum ve bakanlığımızı yürekten kültürümüz adına kutluyorum dedi. 

Soner Bulut Türk Dil Edebiyat Öğretmeni, İl milli eğitim müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu müzik akademilerine katılmaktan ve bu gece burada olmaktan çok büyük keyif aldım. Gerçekten gönlümüzün telini titreten kanun sesini güzelliklerini duyduk.  il emniyet müdürlüğü Size de bu organizasyon içinde olan herkese teşekkür ediyorum. 
Derya Demirdilek Müzik öğretmeni, bu akşam burada Göksel Baktagir ‘i canlı olarak dinlemek benim için paha biçilmezdi. İnanılmaz keyif aldığımız anlar yaşadık. Beraber söyledik.  Sakarya Öğretmen Akademileri'ne de bize bu yoğun tempoda böyle bir alan açtığı için çok teşekkür ediyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.